Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Μια φωτογραφια διηγείται....

Η « Τσάρκα στα νησιά» ταξιδεύει στην Ικαρία. Συναντά έναν ιδιαίτερο χαρισματικό νέο της παράδοσης τον μερακλή Δημήτρη Σπανό ( τσαμπουνιέρη και όχι μόνο), ο οποίος μας έδωσε την άδεια για αναπαραγωγή  της  συγκεκριμένη φωτογραφίας.
Στη φωτογραφία το λοιπός, απεικονίζονται Ικαριώτες στην Μακρόνυσο, λίγο μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο. Ο μαγκίτης με το καπέλο και το σηκωμένο χέρι είναι ο παππούς του Δημήτρη , Δημήτρης Καρναβά αλλά ήταν γνωστός ως ''Χειλάς''. .κατσε 4 χρόνια εκεί λόγω των αριστερών του πεποιθήσεων και του ιστορικού της οικογένειας(Ε.Α.Μ , Αλβανικό Μέτωπο, Εμφύλιος Ήταν φούρναρης δεύτερης γενιάς στο χωριό Ακαμάτρα και προμήθευε με ψωμί 5 χωριά.Ο γιος του συνεχίζει από κει ο σταμάτησε ο πάππους του Δημήτρη μας.
Στον εμφύλιο στη Σάμο εφοδίαζε τα αδέλφια του με τρόφιμα .Ένας από τ'αδέλφια του, ο Μέχρις (όνομα συνηθισμένο εκείνη την εποχή) χάθηκε στα βουνά και δεν τον ξαναείδαν ποτέ .Πέρσυ, δημιουργήθηκε μνημείο στη Σάμο όπου είναι γραμμένο τ΄όνομα του.Μάλιστα επειδή όλα τα μέλη της οκογένειας που είχαν αυτό το όνομα χάθηκαν σε νεαρή ηλικία, το όνομα αυτό δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε ποτέ.

Να σαι καλά Δημητρό μου που μας έκανες ένα μικρό ταξίδι μέσα σ ένα  κομμάτι της Ιστορίας της Οικογένειά σου.!! Να σαι πάντα μερακλής στα μουσικά και μη ταξίδια σου !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου