Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Εκδήλωση προς τιμή του ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗ


Μια ιδιαίτερα σημαντική ερευνητικά, κοινωνικά και ιστορικά εκδήλωση έγινε την προηγούμενη Κυριακή 30 Ιανουαρίου στο Πολεμικό Μουσείο. Με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων , τιμήθηκε ο ιδιαίτερος βιολάτορας Στάθης Κουκουλάρης.
Την επιστημονική επίβλεψη της εκδήλωσης είχε ο δρ. Χορολογίας του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών κ. Σταύρος Σπηλιάκος ενώ την παρουσίαση της ανέλαβε η τόσο ζεστή ραδιοφωνική παραγωγός Φεβρωνία Ρεβύνθη. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το έμπα των μαθητών του κ. Στάθη να παίζουν το σκοπό του γάμου, και σταμάτησαν μπροστά στο δάσκαλό τους τιμώντας τον και αυτοί με τον τρόπο τους . Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Νίκος Μαϊτος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κυνηδαριωτών Στέλιος Λιαδάκης απένειμαν τιμητική πλακέτα στον κ. Στάθη υπό το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.
Αμέσως μετά, ο Σταύρος Σπηλιάκος είχε ετοιμάσει ένα συγκλονιστικό μισάωρο αφιέρωμα για τη ζωή και το έργο του Στάθη Κουκουλάρη, ενώ το λόγο έλαβε  και ο μουσικολόγος ερευνητής Καθηγητής κ. Λάμπρος Λάβας αναδεικνύοντας στιγμές της μουσικής πλευράς του κ. Στάθη.

Αμέσως μετά άρχισε το παραδοσιακό συναπάντημα των μουσικών και ερμηνευτών…. Φανταστείτε τη στιγμή: Στάθης Κουκουλάρης στο βιολάκι για αρχή Χρήστος Ζώτος και Βαγγέλης Κουκουλάρης στο λαούτο και Βασίλης Οικονόμου στο τουμπελέκι να ανεβαίνουν για το παρακάτω Ταξίμι σε γύρισμα στο σκοπό « Πέργαμος».


Αλήθεια τι να πει κανείς για το συναπάντημα της κ. Γιασεμής Σαραγούδα με τον κ. Στάθη??
Απλά ΑΠΟΛΑΥΣΗ…….



Αμέσως μετά ακολούθησαν οι συμμετοχές ερμηνευτών γνωστών που τίμησαν με την παρουσία τους το έργο του κ. Στάθη .



( Μία ιδιαίτερη έκπληξη η παρουσία του Θοδωρή Μέρμηγκα….)









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου