Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ο Αρτεμώνας....μπάλλος

από την άλλη πλευρά στο συγκεκριμένο βίντεο θα ήθελα να παρατηρήσω τα εξής:
1) απ όσο ξέρω ο Περίφημος Αρτεμώνας ή Θεραπιανός της Σίφνου εντάσσεται στην κατηγορία των Συρτών  και όχι του  Μπάλλου !!!  Ενώ οι χορευτές του Λυκείου φαίνονται  πολύ μερακλίδες σε αντίθεση με τους χορευτές της προηγούμενης ανάρτησης  και φαίνεται οτι το κατέχουν το άθλημα γιατί επελέγη ο συγκεκριμένος σκοπός; Αγαπητή κυρία Κανελλάτου εσείς δεν το διαπιστώσατε οτι δεν συμβαδίζει ένας "μπάλλος" με τον Αρτεμώνα; Φυσικά δεν χορεύουν απλό μπάλλο αλλά γρήγορο κιολας.... μιας και τιμούν το στιχάκι " τον Αη ν-Ηλιά τ Ανήφορο τ ανέβαινα πετώντας...."
Βλέποντας το συγκεκριμένο βίντεο και τις συγκεκριμένες φορεσιές ανιστόρισα τα δικά μου...Θυμάμαι σε χορευτική παράσταση του Λυκείου των Ελληνίδων να προσπαθούμε να παρουσιάσουμε Κυκλάδες. 3 ζευγάρια όλα κι όλα και η αφεντιά μου στο ρόλο του αμπρουστινού.... οι κοπελιές φορούσαν τις συγκεκριμένες στολές που αν δεν κάνω λάθος είναι από τη Σκύρο ( υπήρχε συναισθηματικός λόγος που φόρεσαν στολές Σκυριανές εκείνη την μέρα) Μέχρι και λίγο πριν βγούμε στη σκηνή μας έλεγε ο δάσκαλος της ομάδας.... Αγόρια απλωθείτε η φορεσιά αυτή  πρέπει να αναδειχθεί ..... είμασταν και 3 ζευγάρια οπότε η πίστα ήτανε δική μας... Θυμάμαι βέβαια ότι είχαμε ζωντανή μουσική από  μουσικούς του Λυκείου των Ελληνίδων Είχαμε χορέψει συρτό - μπάλλο  στη συγκεκριμένη ενότητα  και  σίγουρα δεν χορέψαμε Αρτεμώνα και μάλιστα δεν χρειάστηκε ο βιολάτορας να το τρέξει ωστε να ......( ας το αφήσω ασχολίαστο....)

Ελπίζω οτι δεν θα δω και αλλο τέτοιο λάθος  ειδικά από " μύστες"  του Λυκείου των ελληνίδων...... ( έτσι τους άφησα παντως)....



2 σχόλια: