Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Της στεριάς και της θάλασσας....στα χαρτιά...

Εντόπισα το παρακάτω βίντεο για το οποίο θέλω να παρατηρήσω τα εξής:



1) από τα λίγα πράγματα που ξέρω από χορούς και από τις εμπειρίες που έχω από χορευτικούς
συλλόγους δεν θυμάμαι ποτέ το " έμπα" μιας χορευτικής ενότητας να γίνεται με μπάλλο. Δεν έχω ξαναδεί μπάλλο για το " έμπα" της παρουσίασης των " Κυκλάδων - Ικαρίας".
2) Αλλά όταν λέμε μπάλλο τι εννοούμε??? κατ αρχην κοιτώντας την ενότητα μπάλλο έκανα την εξής παρατήρηση ή κάποιο πρόβλημα είχε το βίντεο και δεν συμβάδιζε με το ακουστικό κομμάτι, ή σαν να μην είχαν κάνει καμια πρόβα με τους μουσικούς οι χορευτές? σαν να μην ακούγανε την μουσική..... Χάνανε βήματα δεν τα βλέπουν?????
3) επόμενη παρατήρηση : αλήθεια πότε θα σταματήσουν οι " χορευτικοί σύλλογοι" να παρουσιάζουν 15 ζευγάρια ( 30 άτομα) για να δείξουν τον μπάλλο??? Δεν μιλάω για την έννοια του σεβασμού αλλά και ο χορευτικός όμιλος ( δεν ξέρω ποιός είναι) ο οποίος " παρουσιάζει" αυτή την ενότητα, εχει βάλει ένα συνοθύλευμα  " ζευγαριών"  να ...." χορεύουν"
4) η Περίφημη  " βλάχα " που ακολουθεί του μπάλλου......έχει σειρά.... Ρε Μαρία,  στη Βλάχα στην Αξά, μπαίνει πρώτη γυναίκα?????
5) Aφήστε δε που ο ένας πατάει στη γη ο αλλος στα επουράνια.....
6) από το 3.52 κ. εξ. ο βιολάτορας ( ας με συγχωρέσει δεν τον κατέω....) γυρνάει το σκοπό της " βλάχας"  - ως συνήθως χωρίς να σκεφτεί τι κάνει όντας νεο-βιολάτορας..... σε ένα σκοπό που μοιάζει με μας στη Σαντορίνη σαν το " ρεπατι μας"....  Ποιός του πε να κάνει τέτοιο γύρισμα που μοιάζει περισσότερο με ρεπατί Σαντορινιό ή με γρήγορο τελείωμα πάντως ΌΧΙ της Βλάχας?????
7) εκτός βέβαια αν το γύρισμα αυτό της βλάχας είναι ο Ικαριώτικος του Προγράμματος, γιατί δεν παρουσιάζεται αργότερα κάτι που να μοιάζει με ικαριώτικο...... Αν είναι ο Ικαριώτικος αυτός τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο άσχημα απ ότι φανταζόμουν.
8) ας αφήσω ασχολίαστο το " Συρτό"..... δείτε το κι θα καταλάβετε!!

Δεν ξέρω μάλλον είμαι απο άλλο πλανήτη.... Δεν μπορεί τόσοι χορευτικοί συλλογοι να πεφτουν σε τόσο χονδροιδέστατα λάθη που δεν χρειάζεται να έχεις εμπειρία  στους χορούς των νησιών μας ( δεν μ αρέσει η λέξη νησιώτικα αλλά τραγούδια και σκοποί των νησιών μας) . Δεν ξέρω ποιόν να λυπηθώ..... τους χορευτές τη δασκάλα που ειναι στην άκρη της πίστας? τους μουσικούς? Εμένα???



Αχ αυτοί οι ελικοπτεράδες της παράδοσης.......








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου